Roxana Hagy

Person image: 
Roxana Hagy
Description: 
Numele meu este Roxana Hagy si sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Al. I. Cuza Iasi. Am absolvit facultatea in 2006, insa abia in 2009 m-am reintors catre psihologie, dupa o perioada in care eram convinsa ca nu aceasta este calea mea. Insa tot ce tinea de uman si psihic erau ancore pe care le activam si cu care ma conectam in tot ceea ce faceam. Asa ca in 2009 am ales sa-mi ascult intuitia si m-am avantat in practica privata de cabinet. In prezent sunt psiholog si psihoterapeut, format in scoala Sistemica de Psihoterapie de cuplu si familie, treapta de supervizare. Pe langa practica de cabinet, activez ca psiholog intr-o gradinita privata, unde zi de zi imi reconfirm dragostea pentru copii, dar mai ales pasiunea pentru educatie. .
Anii de practica mi-au adus in atentie in mod constant incongruenta dintre felul in care educam in prezent, felul in care practica pedagogica e cu un pas in urma ritmului evolutiei noii generatii de copii.
Am inteles ca educatia e acea ramura care poate pune baza unei societati sanatoase, iar noi, fiecare in parte, trebuie sa devenim actori activ si implicati in mod real in crearea unei alternative la sistemul actual de invatamant.
Azi indraznesc sa actionez si sa-mi pun toata experienta si toate cunostintele pentru a crea un centru educational unde natura si educatia experientiala sa se impleteasca armonios. Azi nu mai sunt doar observator al unui sistem in deriva, ci devin parte activa din schimbare!.
Person name: 
Roxana Hagy
Order: 
3

Wed, Oct 12, 2016 - 9:41

Comments (0)

TEDxBacau 2017