Radu Valcu

Person image: 
madalina luca
Job Position: 
Moment chitara si nai
Description: 
Radu Vâlcu este unul dintre cei mai talentați și premiați chitariști ai noii generații.
A obținut numeroase premii naționale și internaționale printre care și marele premiu la Festivalul internațional de chitară clasică din Volos, Grecia, unul dintre cele mai prestigioase și cu tradiție festivaluri din lume. Devotamentul pentru chitara clasică nu l-a impiedicat să abordeze acest instrument într-o manieră personală. Viziunea lui originală arată atât pretuire pentru chitara clasică și tradiția acesteia, cât și deschidere către fusion și stiluri noi, viziune pe care o aplică în diferite spectacole in colaborare cu diferiți muzicieni. A fost invitat să susțină concerte în Statele Unite, Germania, Olanda, Serbia, Grecia, etc

Madalina Luca a inceput studiul naiului la varsta de 9 ani si jumatate, a absolvit Liceul de Arta “Victor Brauner” din Piatra Neamt si studiile de licenta si master ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.
Pana la varsta de 25 de ani , a fost laureata a mai multor festivaluri nationale si nu numai, a colaborat cu diverse orchestre de folclor atat in calitate de membru cat si solist instrumentist, a fost semifinalista a primei editii a emisiunii Romanii au talent, din 2012 pana in 2017 a fost membra a ansamblului cameral “Pentatonica Ensemble” cu care a cantat pe prestigioase scene in tara, dar mai ales in strainatate, strangand numeroase aprecieri si aplauze si capatand din ce in ce mai multa experienta pe scena.
Person name: 
Radu Vâlcu si Mădălina Luca
Order: 
2

Wed, Oct 12, 2016 - 9:41

Comments (0)

TEDxBacau 2017